Magnezyum Sitrat Faydaları Ve Yan Etkileri

31-08-2023 14:07
Magnezyum Sitrat Faydaları Ve Yan Etkileri
Magnezyum Sitrat
Magnezyum sitrat, sitrik asit ile bağlanmış bir magnezyum formudur.
Bu asit turunçgillerde doğal olarak bulunur ve turunçgillere ekşi bir tat verir.
Magnezyum sitrat, en yaygın magnezyum takviyesi formülasyonlarından biridir.
yani sindirim sisteminizde diğer formlara göre daha kolay emildiğini göstermektedir.

Kabızlığı Gidermeye Yardımcı Olabilir


Magnezyum sitrat çözeltileri, kabızlığın giderilmesinde kullanılan etkili salin laksatifleridir.Magnezyum sitratın "suyu bağırsağa çekerek müshil gibi davranarak atıkların vücuttan atılmasına yardımcı olduğu söylenebilir''. "Kabızlığın ara sıra giderilmesi için güvenli bir seçenek olarak kabul ediliyor."

Kan Basıncını Düşürmeye Yardımcı Olabilir


"Magnezyum kan damarlarını gevşetmeye ve kan akışını iyileştirmeye yardımcı olabilir, bu da kan basıncını düşürebilir''.

Hipertansiyon üzerine 2016 yılında yapılan bir inceleme, 34 randomize çalışmayı inceledi ve ortalama üç ay boyunca günde ortalama 368 miligram dozda magnezyum takviyesinin, hipertansiyonu olan yetişkinlerde hem sistolik hem de diyastolik kan basıncını önemli ölçüde azalttığı sonucuna vardı.

Tip 2 Diyabet Riskinin Azaltılmasına Yardımcı Olur


Magnezyum, glikoz metabolizmasında ve insülin duyarlılığında rol oynuyor ve tip 2 diyabet gelişme riskinin azaltılmasına yardımcı olabiliyor.

Daha İyi Uykuyu Destekleyebilir


Magnezyum durumu uyku kalitesiyle ilişkilidir; düşük magnezyumlu kişiler daha kötü uyku kalitesine sahip olurken, magnezyum açısından zengin olanlar daha iyi uyuma eğilimindedir. "Magnezyum, melatonin ve gama-aminobutirik asit (GABA) gibi gevşemeyi ve uykuyu destekleyen nörotransmiterlerin düzenlenmesinde rol oynar".

Kaygıyı Azaltabilir


"Magnezyumun beyin üzerinde sakinleştirici etkileri olduğuna ve kaygı belirtilerini azaltabileceğine inanılıyor". Magnezyum takviyelerinin kaygı ve stres üzerindeki etkisine ilişkin 2017 tarihli bir inceleme, magnezyum takviyesinin adet öncesi sendromla ilgili kaygı da dahil olmak üzere hafif kaygıyı hafifletmeye yardımcı olabileceğini bulduAncak magnezyumun gerçekten kaygı üzerinde bir etkisinin olup olmadığının netleşmesi için daha titiz çalışmalara ihtiyaç var.

Migreni Önlemeye Yardımcı Olabilir


Migren magnezyum eksikliği ile ilişkilidir ve magnezyum takviyesi bu baş ağrılarının sıklığını ve yoğunluğunu azaltmaya yardımcı olabilir. İyi kontrollü çalışmaların 2016 yılında gözden geçirilmesi, magnezyum takviyesinin migrenin sıklığını ve yoğunluğunu önemli ölçüde azalttığını buldu; ancak sonuç, magnezyumun hem oral hem de intravenöz (IV yoluyla) uygulamalarına dayanıyordu.

Kemik Sağlığını İyileştirmeye Yardımcı Olabilir


"Magnezyum, vücuttaki kalsiyum seviyelerini düzenlemeye yardımcı olduğundan kemik sağlığı için önemlidir". 2021'de yapılan bir inceleme bu gerçeği doğruluyor: Daha düşük magnezyum alımına sahip kişilerin kemik mineral yoğunluğu daha düşük ve kemik kırılma riski daha yüksek olma eğilimindedir. İncelemedeki çalışmalar sürekli olarak magnezyum sitrat ve diğer magnezyum formlarının takviyesinin kemik mineral yoğunluğunu artırmaya ve kırık riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösterdi.

Magnezyum Sitrat'ın Yan Etkileri Nedir?

Magnezyum sitratın günlük önerilen miktara kadar alınması güvenli olsa da, yüksek dozlar mide bulantısı ve karın kramplarının yanı sıra gevşek dışkılara veya ishale yol açabilir. Nadir de olsa, magnezyum sitrat müshil solüsyonlarının veya antiasitlerin büyük dozları (günde 5.000 miligramdan fazla) magnezyum toksisitesi ile ilişkilendirilmiştir.

Magnezyum sitrat ayrıca bazı antibiyotiklerle, osteoporoz ilaçları ve diğer reçeteli ilaçlarla da etkileşime girebilir; bu nedenle magnezyum takviyesi almadan önce doktorunuzla konuşun.Doktoruna sor hattımız ile bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

MAGNEZYUM ÜRÜNLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.